SWC Informatie

Algemeen
Skyliner Automatisering (hoofdsponsor) en de Wheelchair Tennis Academy hebben deze competitie in 2002 opgezet voor uitsluitend rolstoeltennissers. Hoofddoel van deze competitie is gezelligheid en sportiviteit maar een flinke portie fanatisme is welkom. Er wordt een stand bijgehouden maar er wordt voornamelijk om de eer gespeeld. Er worden voornamelijk dubbels gespeeld in elke mogelijke vorm.


Wedstrijdbepalingen

De competitie start in oktober en eindigt in april van het daarop volgende jaar. Er worden 8 rondes van twee uur gespeeld op zondag. De wedstrijden starten om 13.00 uur en duren tot 15.00 uur. De indelingen worden op de speeldag en/of op deze site bekend gemaakt. Men dient 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Om 13.00 uur begint het spel met 10 minuten inspelen. De eerste set duurt 50 minuten en de tweede set duurt 60 minuten. Per speelronde worden de games geteld. Deze worden individueel per ronde opgemaakt en zullen na 8 speelronden de eindstand bepalen. Er wordt gespeeld met “Wilson clay red” tennisballen.

Locatie
Tennis- & Businesscenter Heuvelrug  Mariniersweg 3, 3941 XK  te Doorn 
In de bossen van Doorn staat het sportcomplex Tennis- & Businesscenter Heuvelrug met zes splinternieuwe indoorbanen. Je tennist op 6 plexipave hardcourt binnenbanen van hetzelfde materiaal als dat van de Australian Open.
Medewerkers van het tenniscentrum zijn vertrouwd met het rolstoeltennis en beschikt over een rolstoeltoegankelijk toilet en kleedkamers met douches.

Voorwaarden
Aan de competitie kunnen uitsluitend rolstoeltennisspelers meedoen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden de spelers ingedeeld in één poule of in een A / B poule. Deelnemers kunnen worden uitgesloten van deelname wanneer men teveel verhinderd zijn tijdens de competitie. Wanneer u onverhoopt een keer niet kan, kan je alleen via online je afmelden. Wanneer er geen vervanger is gevonden, kunnen er singlepartijen in plaats van dubbelpartijen worden gespeeld. Dit in overleg met de competitieleider. Daar waar het reglement niet in voorziet, beslist de organisatie.

Inschrijvingen
U kunt zich hier online inschrijven. De inschrijving is alleen geldig als alle gegevens correct zijn ingevuld. Sluitingsdatum van inschrijving is omstreeks 15 september. Deelnemers ontvangen een bevestiging van de inschrijving. Als de betaling ontvangen is, betekend dit de deelname definitief.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld is verlaagd en bedraagt nu € 50,00 per persoon. (voor 16 uur tennis!) Het volledige bedrag dient 2 weken voor aanvang van de competitie op de daarvoor bestemde rekening te zijn ontvangen ( je krijgt een nota toe gemaild). Het inschrijfgeld kan niet worden teruggevorderd tenzij er aanwijsbare redenen voor zijn en alleen na overleg met de organisatie.