SWC Informatie

Algemeen
Skyliner Automatisering (hoofdsponsor) en de Wheelchair Tennis Academy (Gerard van Leusden) hebben deze competitie in 2002 opgezet voor uitsluitend rolstoeltennissers. Hoofddoel van deze competitie is gezelligheid, sportiviteit en een flinke portie fanatisme is welkom. Er wordt een stand bijgehouden. Het doel is dat er voornamelijk dat er dubbels worden gespeeld in welke vorm dan ook.


Wedstrijdbepalingen

De competitie start in oktober en eindigt in april/mei van het daarop volgende jaar. Uitsluitend op de betreffende 8 zondagen worden er speelrondes van twee uur gespeeld. De wedstrijden starten om 13.00 uur en duren tot 15.00 uur. De indelingen van de wedstrijden worden op de speeldag en/of op deze site bekend gemaakt. Men dient 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Om 13.00 uur begint de wedstrijden met 10 minuten inspelen. De eerste set duurt 50 minuten en de tweede set duurt 60 minuten. Per speelronde worden de games voor en tegen opgeteld. Deze worden individueel per speelronde opgemaakt. Na 8 speelronden wordt de eindstand bepaald. De winnaar speelt voor de eeuwige roem. Er wordt gespeeld met “Wilson clay red” tennisballen.

Locatie
Tennis- & Businesscenter Heuvelrug  Mariniersweg 3, 3941 XK  te Doorn 
In de bossen van Doorn staat het sportcomplex Tennis- & Businesscenter Heuvelrug met zes splinternieuwe indoorbanen. Je tennist op 6 plexipave hardcourt binnenbanen van hetzelfde materiaal als dat van de Australian Open.
Medewerkers van het tenniscentrum zijn vertrouwd met het rolstoeltennis en beschikt over een rolstoeltoegankelijk toilet en kleedkamers met douches.

Voorwaarden
De competitie is uitsluitend bestemd voor rolstoeltenniss(t)ers. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden spelers ingedeeld in één poule. Bij een te sterk niveau verschil is het mogelijk de deelnemers in een A en B poule in te delen.
 Er worden voornamelijk dubbels gespeeld in welke vorm dan ook. Wanneer de wedstrijdleider(s), i.v.m. afmeldingen geen 4 spelers op een baan kunnen formeren, is het mogelijk dat er in één speelronde een enkelspel moet worden gespeeld.
Wanneer men teveel verhinderingen opgeeft tijdens de competitie is het mogelijk dat je op de invallers-lijst wordt geplaatst. Wanneer u onverhoopt een keer niet kan, kan men zich alleen via online afmelden.. Daar waar het reglement niet in voorziet, beslist in overleg de organisator (Gerard van Leusden) .

Inschrijvingen
U kunt zich online inschrijven. De inschrijving is alleen geldig als alle gegevens correct wijze zijn ingevuld. Sluitingsdatum van inschrijving is omstreeks 1 september. Deelnemers ontvangen een bevestiging van de inschrijving. Als de betaling ontvangen is, betekend dat je definitief als deelnemer mee kan doen.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld  € ?. (voor 16 uur tennis!) Je krijgt hiervoor een nota toe gemaild waarna het volledige bedrag binnen 2 weken voor aanvang van de competitie op de daarvoor bestemde rekening te zijn overgemaakt.
Het inschrijfgeld kan onder geen beding worden teruggevorderd. Wanneer er een aanwijsbare reden is, kan de organisator daar een uitzondering op maken.